Kemi

Reaktionsorden

26. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Emnet reaktionshastighed har vi haft under coronakrisen, så jeg føler lidt at vi ikke har haft den optimale undervisning, hvilket har været årsagen til at jeg ikke har forstået det helt. 

Jeg har i gang med at lave opgavesæt, hvor jeg kun mangler at lave 2 opgaver (den anden opgave vil jeg oprette en anden tråd). Jeg har virkelig prøvet at løse disse sidste opgaver i sættet, men har lidt svært ved det. Håber der er nogle hjælpsomme mennesker, som lige vil give den sidste hjælpende hånd. 

Jeg vedhæfter et billede af opgaven. 

Jeg takker pænt på forhånd!! 

Vedhæftet fil: Reaktion.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2020 af janhaa

I:\,2,5*10^{-4}=k*0,001^x*0,005^y\\ II:\,5*10^{-4}=k*0,002^x*0,005^y\\ III:\,5*10^{-4}=k*0,001^x*0,01^y\\

II/I => 2=2x*1 =>  x=1

III/I => 2 = 1*2y => y=1

III/II => 1 = (1/2)x*2y

dvs: 1 = (1/2)*2 = 1

ok

a) orden  A lik 1

b) orden B lik 1

c) TOT orden lik 2

v = k*[A]*[B]


Skriv et svar til: Reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.