Religion

religionsteori

13. maj kl. 01:39 af HFNU (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad mener eliade når han siger at : • Religion er i mennesket (homo religiosus).  Betyder at Gud kun er i det arkaiske menneske, eller også  det areligiøse menneske? og er det f.eks. hierofani, hvis man går i kirke, til en gudstjeneste(dog uden nadveren)

"Eliade søger bagud i historien og finder det arkaiske religiøse menneske, Homo religiosus, der ikke var udsat for naturvidenskabelige og socialvidenskabelige virkelighedsbeskrivelser. Guidet af myter og i kraft af riter bygget på myterne, kunne Homo religiosus bevæge sig ubesværet mellem tilværelsens hellige og profane dimensioner. Eksistensens mening var givet på forhånd. Guderne selv gav gennem myterne menneskene handleanvisninger for deres liv. I Indien er tankegangen blevet til mundheld: "Vi skal gøre det, som guderne gjorde i begyndelsen". Et sådant guddommeligt forbillede kalder Eliade for en arketype."

Eller også i det areligiøse  menneske i de moderne samfund modtager således stadigvæk næring fra sin underbevidsthed. Imidlertid formår det ikke længere at se og opleve den egentlige religiøse verden. Dets underbevidsthed tilbyder det løsninger på vanskelighederne i dets egen eksistens og opfylder i den henseende religionens funktion. Hos de moderne mennesker, som kalder sig areligiøse, har religion og mytologi "okkulteret" (skjult) sig i deres bevidstheds mørke. Sådanne mennesker har dog dybt i deres indre muligheden for at tilbagevinde den religiøse erfaring af livet.

Håber der er nogle de vil hjælpe og tak for hjælpen.


Skriv et svar til: religionsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.