International økonomi

Lagrange method

08. oktober 2020 af lol1010 - Niveau: Universitet/Videregående

Theoretical Optimal Choice:

There are two consumers, A and B, whose preferences can be represented by the following utility functions:

uA(x1, x2) = x11/2 * x21/2 

uB(x1, x2) = min {x1, 3x2} .

They each have income 10, and the price of the second commodity is fixed at 1. The price of the first commodity is initially 1 and then increases to 2.

a) Can you use the Lagrange method to find the optimal choice of consumer B?


Svar #1
08. oktober 2020 af lol1010

Hvordan er det man helt laver opgave a) Jeg ved ikke helt hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2020 af Anders521

#1 Du ved vel, at med Lagrange metoden forudsætter det at kunne beregne 1.ordens betingelserne af funktionen L, dvs. at de partielle afledede mht. x1 og x2 faktisk findes. Men med nyttefunktionen UB (hvis graf kaldes perfekte komplementer) findes disse ikke. Den optimale løsning for dennes vedkommende vil være når x1=3x2


Svar #3
08. oktober 2020 af lol1010

Tusind tak for det. Jeg forstår det nu


Skriv et svar til: Lagrange method

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.