Fysik

Vægtstangsprincip

19. oktober 2020 af GHJ789 - Niveau: A-niveau

Betragt en bjælke der står på 2 bukke:
Bjælken har længden 5 m og massen 20 kg. Bjælken påvirkes derved af reaktionskræfterne Fna og Fnb fra bukkene og tyngdekraften Ft.
Der er momentligevægt både om punkt A og punkt B. Det vil sige, at både for rotation om punkt A og punkt B gælder at ΣM=0.
a) Opstil ligningen for ΣM=0 om punkt A og beregn Fnb

Håber at der er nogle der kan hjælpe. Er lidt lost

Vedhæftet fil: 12345.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2020 af peter lind

om A

-Ft*2,5m+FNB*3,5m = 0

om B

Ft*1m - FNA*3,5m


Svar #3
20. oktober 2020 af GHJ789

Kan du uddybe hvorfor du gør som du gør?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2020 af peter lind

Jeg bruger at kraftmomentet er kraft*arm

om A

FNA armen er 0, så det giver intet bidrag

Ft armen er 2,5m og den prøver at dreje den med uret så momentet er -Ft*2,5 m

FNB armen er 3,5 m og vil dreje mod uret så momentet er FNB*3,5

Tilsvarende får man for om B


Svar #5
20. oktober 2020 af GHJ789

Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Vægtstangsprincip

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.