Psykologi

naturlig udvælgelse

03. november 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

Som jeg har forstået det er naturlig selektion en art der bliver valgt frem for en anden naturligt. f.eks. det er ikke alle dyr der kan tilpasse sig med f.eks. et godt levested og mad. derfor dør en art flere af end andre. 

men man siger jo at mennesket kommer fra en abe hvordan har man så kunne tilpasse sig mindre end de andre? det har jo taget mange år igennem genetik til at forandre lidt i mennesket. 

hvordan er de gamler arter så uddøet når det igennem mange år har fået en lille ændring og der sagtens kan komme flere af "aberne"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2020 af ringstedLC

#0 må siges at være placeret i en forkert kategori. Biologi havde været mere passende.

Naturlig selektion eller "overlevelse af den stærkeste". Med stærkeste skal her forstås det eller de individer, der er bedst til at skaffe sig rigelig og god føde, bedst til at videreføre afkommet og bedst til at tilpasse sig eventuelle forandringer i miljøet.

Det er ikke meget klart, hvordan dine spørgsmål skal forstås.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2020 af Skaljeglavedinelektier

Mennesker er i familie med aber, men mennesker stammer ikke fra aber. Vi deler derimod en fælles forfader - vi er altså ikke bare en chimpanse, der valgte at smide det meste af pelsdragten. 

Arterne er uddøde, fordi andre arter har været bedre tilpasset til de vilkår, der nu en gang findes, men der er tegn på, at fx neandertalere og moderne mennesker har levet sammen og også fået børn sammen. Det er altså ikke bare bratte overgange men mere flydende. 

Jeg tilslutter mig #1 og vil sige, at det er uklart, hvad du egentlig spørger om. 


Svar #3
04. november 2020 af Klaus17

tænkte hvordan vi mennesker bedre kunne tilpasse os end vores stamforældre når vi minder meget om hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2020 af Moderatoren

Prøv at læse om menneskets historie/evolution – så finder du sikkert flere teorier om hvorfor. Det er vist fx noget om hjernens størrelse


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2020 af Skaljeglavedinelektier

Pointen er jo ikke nødvendigvis, at man ligner hinanden meget men, at man adskiller sig lidt. Vi deler 99% af vores genom med chimpanser, hvilket må siges at være rigtig mege,t men vi adskiller os også i den grad. 

Hvad der har gjort det moderne menneske bedre tilpasset til de givne selektionstryk er svært at sige og i høj grad mere komplekst for mennesker end andre dyr. 

Der findes fx en artikel udgivet i Nature (meget velanset videnskabeligt tidsskrift), som dog nok er over niveau: https://www.nature.com/articles/s41467-019-12862-7


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2021 af AllanAbg

antallet af personer med højere tilpasningsevne til miljøforhold (de gunstigste egenskaber) stiger, mens antallet af personer med ugunstige egenskaber falder

Wenn du leben willst, mach einen Zug )


Svar #7
28. april 2021 af Klaus17

tusind tak for alt jeres hjælp det sætter jeg stor pris på :) fik afsluttet psykologi med et 10 tal for nogle måneder siden :) 


Skriv et svar til: naturlig udvælgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.