Matematik

Niveaukurver og snitkurver

08. november 2020 af katrine0108 - Niveau: A-niveau

Forstår ikke denne her opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2020 af Anders521

#0

1) Husk at z = f(x,y), dvs.  -13 = x2 + y2 - 4x - 10y ⇔ (x - 2)2 + (y - 5)2 = 42. Den sidstskrevne ligning er jo ligningen for en cirkel, hvor koordinatsættet til dens centrum og radius kan nu aflæses. Men mellem-regningerne dertil overlader jeg til dig. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} 1)\\& \begin{array}{llllll} z=x^2+y^2-4x-10y\\\\ x^2-4x+y^2-10y=-13\\\\ (x-2)^2-2^2+(y-5)^2-5^2=-13\\\\\\ (x-2)^2+(y-5)^2=4^2 \end{array}\\\\ 2)\\& \begin{array}{llllll} (x-2)^2+(y-5)^2=k=6^2\\\\ k=36 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Niveaukurver og snitkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.