Matematik

Er dette et andengradspolynomie?

07. december 2020 af jonathanww - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg er lidt i tvivl - er dette et andensgradspolynomie:

f(x)=15-x^2-16/x

Hvis ja, hvad er b og c så? er c 15? Jeg forstår ikke hvad jeg gør med 16/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2020 af mathon

Det er ikke et
andengradspolunomium:
                                             \small \begin{array}{llll} f(x)=-x^2-16x^{-1}+15 \end{array}


Svar #2
07. december 2020 af jonathanww

Hvad ville man kalde dette så - bare at polynomie?
Det der forvirrer mig er at jeg har et spørgsmål der lyder:

funktionen g er givet ved g(x)=f(x)+k, hvor k er et tal

Bestem k så funktionen g har netop et nulpunkt

Men hvordan jeg gøre dette? Jeg ville jo bare sætte udregne deskriminanten hvor den er 0, men det går jo ikke når det ikke er et andengradspolynomie, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Grafvindue:}\\& \begin{array}{lllll} \begin{array}{llr} x_{min}&=&-10\\ x_{max}&=&10 \\ y_{min}&=&-20 \\ y_{max}&=&20\end{array}\\\\ \textup{Indtegn:}\quad f(x)= -x^2-16x^{-1}+15\\ \qquad \qquad \quad \! \! g(x)=3 \\\\ \mathrm{\acute{E}}\textup{n l\o sning:}\\ \textup{kr\ae ver:}\qquad k>3 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Er dette et andengradspolynomie?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.