Religion

Amish

21. december 2020 af javannah5 - Niveau: B-niveau
Hvad betyder Deprivationsteori?
Og hvad siger amish kulturen om det?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar kl. 17:50 af spindeltrappe

Deprivationsteorien er teorien om, at religion opfylder et manglende behov. Fx at religion er en trøst, hvis du oplever sorg i dit liv (fx efter død eller lidelse).

Nogen mener altså, at det betyder, at personer, der oplever lidelse er mere tilbøjelige til at blive religiøse. Religion bliver en copingstrategi. 

Dog er der forskellige tilgange til teorien - andre mener snarere, at den er ubevidst og kollektivt - at det er resultatet af, at vi som mennesker er underlagt det kapitalistiske samfund Det er ikke nødvendigt at forstå, hvad dette betyder i detaljer på gymnasiet. Blot at der er forskellige holdninger til teorien, og at den kan betyde lidt forskellige ting, alt efter hvem du spørger.

Mht. til dit andet spørgsmål lyder det til, det er noget, I har arbejdet med i undervisningen? Du kan jo overveje, om Amish-traditionen i en eller anden grad oplever en form for lidelse eller et mangel, som de erstatter med religion og argumentere for dine holdninger. Eller hvilken holdning, de har udtrykt til emnet ud fra de tekster, I har arbejdet med.


Skriv et svar til: Amish

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.