Fysik

Snorkraft

05. januar 2021 af GHJ789 - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp:

Tyngdekraften på gymnasten er 619 Newton.

De to snore, som ringene sidder fast i, er 3,00 m lange, og i loftet er de fastgjort 50 cm fra hinanden. Når gymnasten hænger som vist på tegningen er ringene skubbet 174 cm fra hinanden. Se skitsen. Gymnastens tyngdepunkt har samme afstand til de to ringe. b) Bestem størrelsen af snorkraften i hver af snorene. 

På forhånd tak

     
Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Figuren er symmetrisk.Du kan derfor dele den på midten og regne med den halve tyngdekraft.

Tilføj en lodret linie fra snorens øverste punkt. Den danner sammen med armen og snoren en retvinklet trekant. Find længden af det stykke arm, der er side i trekanten. Find med hjælp fra Pythagoras længden af den lodrette side i trekanten. Tegn så de kræfter, der påvirker hånden. Der er tyngdekraften, snorekraften og trykkraften i armen. De tre kræfter kan tegnes, så de danner en trekant, hvis sider er parallelle med den første trekant. Du kender den ene kraft. Så kan du benytte ensvinklede trekanter til at finde de to andre.


Svar #2
08. januar 2021 af GHJ789

Forstår ikke helt denne del, kan du evt demonstrere det?

"Tegn så de kræfter, der påvirker hånden. Der er tyngdekraften, snorekraften og trykkraften i armen. De tre kræfter kan tegnes, så de danner en trekant, hvis sider er parallelle med den første trekant. Du kender den ene kraft. Så kan du benytte ensvinklede trekanter til at finde de to andre."

     

Skriv et svar til: Snorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.