Kemi

HJÆLP HJÆLP HJÆLP - Redoxreaktion

06. januar 2021 af Mountifakol - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved, at afstemme redoxreaktionerne (se vedhæftet fil). Har prøvet mig frem flere gange...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2021 af mathon

1.
      Bemærk at Br dismuteres/disproportioneres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\& \begin{array}{llllll} \textbf{sur opl\o sning}\\& \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{Br}{O_3}^-\;+\;{\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{Br}{^*}{^-}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Br}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Br}{^*}} \end{array}\end{array}\end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{stof}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Br&&5&1\\ Br^*&1&&5 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                           \small \small \begin{array}{llllll} \\& \begin{array}{llllll}\\& \begin{array}{llllll} Br{O_3}^-\;+\;5\,{Br^*}^-\;\longrightarrow \;Br\;+\;5\,Br{^*}\qquad \textup{nu beh\o ves m\ae rkningen ikke l\ae ngere}\\\\ Br{O_3}^-\;+\;5\,Br^-\;\longrightarrow \;3\,Br_2 \end{array}\end{array}\end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

                          \small \begin{array}{llllll} \\\\ Br{O_3}^-\;+\;5\,Br^-\;+\;6\,H^+\;\longrightarrow \;3\,Br_2 \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

                          \small \begin{array}{llllll} \\\\ Br{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,Br^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Br_2\,_{\textit{(l)}} \;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer}


Skriv et svar til: HJÆLP HJÆLP HJÆLP - Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.