Kemi

hJÆLP akut - KEMI/MAT -mathoon

06. januar 2021 af denjwdj - Niveau: A-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} \textbf{a.}\\& \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} \textup{eddikesyre:}\\& pH=pK_s+\log\left ( \frac{n(CH_3COO^-)}{n( CH_3COOH)} \right )\\\\&pH=4.76+\log\left ( 1 \right )\\\\& pH=4.76\end{array} \\\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} \textup{saltsyre:}\\&\quad pH=-\log(c_s)=-\log\left ( 1.75\cdot 10^{-5} \right )=4.8 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2021 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b.}\\& \begin{array}{lllll}\textup{tilsat }OH^-\textup{:}&n=\left ( 0.010\;L \right )\cdot \left ( 0.01\;\frac{mol}{L} \right )=10^{-4}\;mol\\\\\\1.\\& \begin{array}{lllll} \textup{eddikesyre:}\\& pH=pK_s+\log\left ( \frac{0.002+10^{-4}}{0.002-10^{-4}} \right )\\\\&pH=4.76+\log\left ( 1.10526 \right )\\\\& pH=4.80\end{array} \\\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} \textup{saltsyre:}\\&\quad \textup{overskud af }OH^-\textup{:}=\left ( \left (1.0\cdot 10^{-4} \right )- \left ( 1.75\cdot 10^{-7} \right )\;mol\right )=\\\\&\quad n(OH^-)=9.98\cdot 10^{-5}\;mol\\\\&\quad \left [ OH^- \right ]=\frac{9.98\cdot 10^{-5}\;mol}{0.020\;L}=5.0\cdot 10^{-3}\;M\\\\&\quad pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )\\\\&\quad pH=14+\log\left (5.0\cdot 10^{-3} \right )\\\\&\quad pH=11.7 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} \textbf{c.}\\& \begin{array}{lllll}\textup{opl\o sning }\\& \begin{array}{lllll} 1\textup{ er en buffer}\\\\ 2\textup{ er en syreopl\o sning.} \end{array} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2021 af mathon

ovenstående er beregnet 
ved 25°C.


Svar #5
06. januar 2021 af denjwdj

Kan man ikke gøre det uden 10^-4, synes det gør det forvirrende at skulle huske det med alle de tal også?


Skriv et svar til: hJÆLP akut - KEMI/MAT -mathoon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.