Religion

Buddhisme

07. marts 2021 af Zaggy - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med budskab og tema- (hvilke dimensioner af religiongen behandler teksten) Ville være en stor hjælp

Vedhæftet fil: Buddisme.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2021 af spindeltrappe

Sådan med et hurtigt blik på teksten beskriver den karma (handlinger) - om hvor karma stammer fra; hvilke former for karma, der findes; og hvornår den opstår/udvikles. 

Hvad har I haft om indtil videre?

Hvad har du selv tænkt kunne være budskab og tema i forhold til det, I har lært?

Hvad tænker du, det betyder, at "karma er vilje, for det er med viljen, man udfører en handling (karma) i gerning, ord eller tanke"? 

Når du spørger om dimensioner af religion - mener du så i forhold til Ninian Smarts 7 dimensioner om religion? Det har man vist om i gymnasiet. Du kan evt. google "Ninian Smarts 7 dimensioner". Der burde være nogle billeder, der kunne hjælpe med at besvare spørgsmålet.

Teksten siges at stamme fra en samling af Buddhas taler. Så det er traditionelt set, Buddha der taler til munke i teksten.

Det kan fx være, at I har lært om, at karma (handlinger/gerninger) har en indvirkning på det individuelle menneskes fremtid. Forholdet mellem årsag og virkning. Hvad ligger bag årsagen? Hvad ønsker man at få ud af karma? 


Svar #2
09. marts 2021 af Zaggy

Ja ifølge Ninian smarts 7 dimensioner, men ved bare ikke helt hvordan man kan beskrive det. 


Skriv et svar til: Buddhisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.