Samfundsfag

Sandsynlighed

16. april 2021 af cami777 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave jeg virkelig ikke forstår at løse 

Er der en der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: opgave 10 sandsynlighed.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2021 af Soeffi

#0.

Har du nogle ideer?


Svar #2
16. april 2021 af cami777

Jeg syntes jeg har prøvet mig lidt frem på flere måder men jeg syntes ikke rigtig jeg får nogle resultater der giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Antallet af forskellige måder man kan udvælge 3 ud af en mængde på 10 kan beregnes med K10,3.

b)

Ud af disse K10,3 kombinationsmuligheder består K7,3 af dem af rene kvindehold. Sandsynligheden for at holdet er et rent kvindehold er derfor

P(holdet består af 3 kvinder) = Antal gunstige / antal mulige = K7,3 / K10,3


Svar #4
16. april 2021 af cami777

Så er det første jeg gjorde ikke helt galt men jeg er da pludselig i tvivl om jeg gør noget forkert for jeg syntes mit resultat lyder vildt

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

a) K10,3 = 10! / (3!*(10-3)!) = 10! / (3! * 7!) = 10*9*8 / 3! = 10*9*8 / (3*2*1) = 120

b) K7,3 = 7! / (3! *(7-3)!) = 7! / (3! * 4!) = 7*6*5 / 3! = 35

P(holdet består af 3 kvinder) = 35/120 = 0,302 = 30,2%


Svar #6
17. april 2021 af cami777

Så var det rigtig nok det resultat jeg fik jeg var bare sikker på at 120 var forkert fordi det lød af virkelig mange

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.