Matematik

Monotoniforhold

27. april 2021 af Manasje - Niveau: B-niveau

Hej venlige mennesker på studieportalen.

Jeg har lige et simpelt spørgsmål i forhold til opgave b (monotoniforhold), jeg håber der en som kan hjælpe mig med. Jeg er i tivivl om mine firkants paranteser vender rigtigt i min besvarelse. Er der en som kan hjælpe? Min besvarelse står som billede nederst 
Ligger lige et billede af funktionen ind også


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2021 af AMelev

Jeg går ud fra, at x = 2 og x = 6 er de eneste løsninger til ligningen f '(x) = 0.
Du skal lukke intervallerne undtagen i -∞ og ∞, så fx ] -∞,2].


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af mathon

                         \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& f{\, }'(x)=2(x-6)\cdot e^{-0.1x}+(x-6)^2\cdot e^{-0.1x}\cdot \left ( -0.1 \right )\\\\& (x-6)\left (2-0.1x+0.6 \right )\cdot e^{-0.1x}\\\\& (x-6)\left (-0.1x+2.6 \right )\cdot e^{-0.1x}\\\\& -0.1(x-6)\left ( x-26 \right )\cdot e^{-0.1x}\\\\\\& f{\, }'(x)=-0.1(x-6)\left ( x-26 \right )\cdot e^{-0.1x}=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix} 6\\26 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.