Religion

evangelierne

16. juni 2021 af javannah5 - Niveau: C-niveau

hvorfor er evangeliers tolkninger og beskrivelser forskellige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2021 af Moderatoren

Der er forskellige forfattere?


Svar #2
16. juni 2021 af javannah5

Men hvorfor er der forskellige forfattere hvorfor er der ikke bare en forfatter med en fortolkning af det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2021 af spindeltrappe

#2 - Jesus døde omkring år 30 evt, men vi har ingen skrevne kilder fra hans levetid. Ca 50-60 evt begynder apostlen Paulus at skrive om Jesus, og antallet af kristne er begyndt at vokse. 

Det betyder også, at der er mange forskellige versioner af Jesu liv, som folk går rundt og fortæller hinanden. Nogle har formodentligt haft et behov for at standardisere sammenhængende teologiske fortællinger om "den sande version" af Jesu Kristi liv. Og derfor har de skrevet evangelierne (en slags Jesusbiografier) - for det er lidt sværere at ændre en fortælling, der er skrevet ned - du kan jo forholde dig til den på skrift. De største evangelier, som i dag indgår i Det Nye Testamente er: Markusevangeliet, Matthæusevangeliet, Lukasevangeliet og Johannesevangeliet og spænder fra ca 70 evt-120 evt. 

De er hver især udtryk for hver sin forståelse af Jesu Kristi (kristologi) og frelseslæren (soteriologi), simpelthen fordi man har haft forskellige fortolkninger.

Johannesevangeliet adskiller sig relativt meget fra de andre 3. 

Tolkningerne og beskrivelserne må du selv læse dig frem til (du kan fx sammenligne modtageren for hvert evangelium og sammenligne de passager, der går igen i evangelierne). Hvis du herefter stadig har spørgsmål, er du velkommen til at spørge.


Skriv et svar til: evangelierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.