Kemi

reaktionensenthalpi

16. september 2021 af Nanna34 - Niveau: Universitet/Videregående

.


Svar #1
16. september 2021 af Nanna34

#0

.

er det ik den rigitg formel?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2021 af janhaa

#1
#0

.

er det ik den rigitg formel?

på forhånd tak

correct


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2021 af janhaa

a)

(CH_2)_{16}CH_3+24O_2 => 16O_2+16H_2O


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2021 af MountAthos

Til # 0

Opgave a )

2 C57H110O6 + 163 O2 → 114 CO2 + 110 H2


Svar #5
16. september 2021 af Nanna34

hvad bør man får i b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2021 af MountAthos

Til # 5

Hvilke værdier har du for H2O , CO2 og O2

Du kan foreksempel finde værdierne i dette link https://www.drjez.com/uco/ChemTools/Standard%20Thermodynamic%20Values.pdf


Svar #7
16. september 2021 af Nanna34

her er date


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. september 2021 af MountAthos

Til # 7

Det er data for Entropy , men det skal være data for Enthalpy (kj /mol)


Svar #9
16. september 2021 af Nanna34

#8

Til # 7

Det er data for Entropy , men det skal være data for Enthalpy (kj /mol)


Svar #10
16. september 2021 af Nanna34

#8

Til # 7

Det er data for Entropy , men det skal være data for Enthalpy (kj /mol)

og den


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. september 2021 af MountAthos

Til # 10

Nu er det Enthalpy data , men der mangler data for H2O , CO2 og O2, før jeg kan lave

beregningen


Svar #12
16. september 2021 af Nanna34

#11

Til # 10

Nu er det Enthalpy data , men der mangler data for H2O , CO2 og O2, før jeg kan lave

beregningen


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. september 2021 af MountAthos

Til # 12 

Det er ikke de rigtige data. I opgaven står der at du skal hente data fra Tabel 3.1


Svar #14
16. september 2021 af Nanna34

#13
Til # 12 

Det er ikke de rigtige data. I opgaven står der at du skal hente data fra Tabel 3.1

det er den eneate
jeg ka ik finde noget andet

Brugbart svar (1)

Svar #15
16. september 2021 af MountAthos

opgave b )

C57H110O + 81,5 O2 →     57 CO2(g) + 55 H2O(g)

-2435 kj /mol   0 kj / mol      - 394 kj / mol  -242 kj / mol

ΔHº = ∑ ΔH ( produkter ) - ∑ ΔH ( reaktanter ) =

ΔH = (57 · (-394) + 55 · ( -242)) - (( -2435 +81,5 ·0 )) = -33333 kj / mol


Brugbart svar (1)

Svar #16
16. september 2021 af MountAthos

Opgave c )

Molvægt C57H110O6 = 891, 48 gram / mol

Reaktionsenthalpi / gram C57H110O6 = -33333 kj / 891,48 gram = - 37,4 kj / gram

Reaktionsenthalpi / mol forbrugt O2 = -33333 kj / 81,5 mol = - 409 kj / mol O2


Svar #17
16. september 2021 af Nanna34

#13
Til # 12 

Det er ikke de rigtige data. I opgaven står der at du skal hente data fra Tabel 3.1
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #18
16. september 2021 af MountAthos

Til # 17

Tak for data fra Tabel 3.1 Umiddellbart mener jeg ikke at de skal indgå i beregningen i denne opgave

Men er kommet i tvivl idet CO2 og H2O er på gasform . Jeg tænker lige over det 

Jeg tror opgaven går ud på,  at vise at det er en exoterm reaktion og beregne hvor

meget energi der frigives


Brugbart svar (1)

Svar #19
16. september 2021 af MountAthos

Til Mathon , hvad er dit bud ?


Brugbart svar (1)

Svar #20
16. september 2021 af MountAthos

Til # 17

Tabel 3.1 viser for forskellige stoffer, hvor meget energi der skal tilføres 1 mol af stoffef for at bringe det fra væskeform til dampform . Nu er jeg næsten sikker på, at data ikke skal anvendes for at beregne opgave b og c


Skriv et svar til: reaktionensenthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.