Kemi

Osmolaritet

03. november 2021 af Karlse - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for jeres hjælp til at komme videre med en opgave:

Angiv hvilken af nedenstående vandige opløsninger, der har den højeste osmolaritet ved 37 °C.

0,25 M KBr.

28,4 g/L Na2SO4 (molmasse: 142 g/mol).

1 M NaOH.

Og svaret er 1 M NaOH.

Men hvordan kommer man frem til dette svar? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} 0.25\; M\; KBr&\textup{osmolaritet:}&2\cdot \left ( 0.25\;M \right )&=&0.50\;osM\\\\ 28.4\;\frac{g}{L}\;Na_2SO_4&\textup{osmolaritet:}&3\cdot \left (\frac{\frac{28.4\;g}{142\;\frac{g}{mol}}}{L} \right )&=&0.60\;osM\\\\ 1\;M\;NaOH&\textup{osmolaritet:}&2\cdot \left ( 1.00\;M \right )&=&2.00\;osM \end{array}


Skriv et svar til: Osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.