Kemi

Metalforbindelse

23. november 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående
Et bestemt metal M danner forbindelsen MClX, hvor masseprocenten af Cl er 52,7%

Hvilken metalforbindelse er der tale om?

Valgmuligheder:
CuCl3
FeCl3
CuCl2
AgCl
FeCl2

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2021 af janhaa

CuCl2


Svar #2
23. november 2021 af unicorn66

Men hvordan? Hvordan kom du frem til det svar?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2021 af janhaa

Calculation


Svar #4
23. november 2021 af unicorn66

Jeg kendte jo godt svaret før jeg postede spørgsmålet. Jeg vil gerne have mellemregninger så jeg forstår det, det udelukkende derfor jeg har postet :-)

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2021 af Soeffi

#0. Masseprocent af Cl i saltet MeClx er: (x·M(Cl)/M(MeClx))·100%. M = Molmasse. Me = metal-ion.

M(Cl) = 35,453 u

M(CuCl3) = 169,91 u. Masse% af Cl = 3·35,453/169,91  = 62,6 %
M(FeCl3) = 162,20 u.            -"-         = 3·35,453/162,20  = 79,1 %
M(CuCl2) = 134,45 u.            -"-         = 2·35,453/134,45  = 52,7 %
M(AgCl) = 143,32 u.              -"-         = 35,453/143,32     = 24,7 %
M(FeCl2) = 126,75 u.             -"-         = 2·35,453/126,75  = 55,9 %


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2021 af janhaa

#4
Jeg kendte jo godt svaret før jeg postede spørgsmålet. Jeg vil gerne have mellemregninger så jeg forstår det, det udelukkende derfor jeg har postet :-)

Dere må jo gjøre calculations sjøl ?????

Skriv et svar til: Metalforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.