Kemi

Mængdeberegning

01. december 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med følgende

3H_2C_2O_4+2MnO_4^-+2H^+ \rightarrow 6CO_2+2MnO_2+4H_2O

Hvis 20 mL 0,3 M KMnO4 som reagere med 13,7 mL H2C2O4, hvad er molariteten af H2C2O4? Og hvad er massen af MnO2, som bliver dannet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2021 af janhaa

a)

6 mmol KMnO4 => 9 mmol H2C2O4

[H2C2O4] = n/V= (9 mmol)/(13,7 ml) = 0,0657 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2021 af janhaa

6 mmol MnO2

M =m/n

m = M*n = 87*(6/1000) g = 0,522 g MnO2


Svar #3
01. december 2021 af ErDårligTilMat

hvordan beregner du 9 mmol i a)?


Svar #4
01. december 2021 af ErDårligTilMat

Altså har fået molarmasse af H2C2O4 til at være ca. 90 g/mol, men hvordan har du fået det til 9 mmol?


Svar #5
01. december 2021 af ErDårligTilMat

eller skal man gøre noget helt andet for at beregne det?


Svar #6
01. december 2021 af ErDårligTilMat

fandt ud af det

men tak


Svar #7
01. december 2021 af ErDårligTilMat

hvorfor er n= 6/1000 i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2021 af janhaa

#7

hvorfor er n= 6/1000 i b)?

6 mmol = 6/1000 mol


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.