Fysik

spændingsforskel

07. januar 2022 af mads2333 - Niveau: B-niveau

En elektron løber fra en minuspol til en pluspol inde i et røntgenapparat. Derved får den en kinetisk energi på 8,0 fJ.

Præfikset f kaldes femto og står for 10−15, så 8,0 fJ er 8,0 *10-15 J.

Hvilken spændingsforskel er der mellem polerne i røntgenapparatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll}&& E_{kin}=q\cdot U\\\\&& U=\frac{E_{kin}}{q}\\\\&& U=\frac{8.0\cdot 10^{-15}\;J}{1.6\cdot 10^{-19}\;C}=50\,000\;V=50\;kV \end{array}


Skriv et svar til: spændingsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.