Fysik

Friktionskoefficient

10. januar 2022 af Remilys - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har en opgave i fysik, hvor jeg a) skal beregne friktionskoefficienten mellem metallodet og polyethylenfilmen og b) vurdere dens arbejde. I opgaven oplyses det, at der er et lod, der trækkes hen over polythylenfilm. Den har en masse på 204g og hastigheden er konstant. I opgave b) trækkes loddet med en konstant hastighed på 2,5 cm/s.

Der er udleveret en graf, som jeg har vedhæftet. Hvis der er nogen, der kunne hjælpe mig, ville jeg sætte stor pris på det :) !! Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2022 af peter lind

Der mangler oplysninger. Vedlæg evt. hele opgaven som billedfil eller pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} F_\textup{gnid} &= \mu \cdot F_\textup{n}\Rightarrow \mu =\frac{F_\textup{gnid}}{F_\textup{n}} \;,\;F_\textup{n}=F_\textup{t}=m\cdot g\end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*} v &= \frac{s}{t}\Rightarrow s=v\cdot t \\ W &= F_\textup{gnid}\cdot s \end{align*}


Svar #5
10. januar 2022 af Remilys

#1 Her er hele opgaveformuleringen.


Svar #6
10. januar 2022 af Remilys

.


Skriv et svar til: Friktionskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.