Kemi

Koncentrationsberegning

13. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Beregn [NO3-] i en opløsning fremstillet ved at blande 600,0 mL 0,200 M Ba(NO3)2 med 1400,0 mL 0,100 M HNO3.

n=V*c=0,600 L * 0,200 M * 2 = 0,240 mol

en der kan forklare hvorfor det ganges med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2022 af mathon

Fordi 1 mol Ba(NO3)= 2 mol NO3- i opløsning.


Svar #2
13. januar 2022 af Lise123Lise

Hvorfor ganger man ikke med 3 når man beregner n for NO3? for der har de bare gjort 1,40 L * 0,100 M = 0,140 NO3-?

Og lige en anden ting: hvorfor indsætter man H2O for reaktionen Fe(cl)_4^-\rightleftharpoons Fe(H_2O)_6^{3+}+4Cl^-?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2022 af mathon

Fordi \small Fe^{3+} danner kompleksionen  \small {Fe\left ( H_2O \right )_6}^{3+} med \small H_2O.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2022 af mathon

Hvorfor ganger man ikke med 3 når man beregner n for NO3? for der har de bare gjort 1,40 L * 0,100 M = 0,140 NO3-?

Fordi det ikke er af samme stofmængde:

           \small \begin{array}{llllll} \textup{Fra }Ba\! \left ( NO_3 \right )_2\textup{:}\\&{NO_3}^-\textup{:}&n=2\cdot \left (V\cdot c \right )=2\cdot \left (\left (0.600\;L \right )\cdot \left ( 0.200\;\frac{mol}{L} \right ) \right )&=&0.24\;mol\\ \textup{Fra }H NO_3 \textup{:}\\&{NO_3}^-\textup{:}&n=V\cdot c=\left ( 1.4\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )&=&\underline{0.14\;mol}\\\\& n_{{NO_3}^-}^{total}&&=&0.38\;mol\\\\& \left [ {NO_3}^- \right ]&=\frac{0.38\;mol}{\left ( 0.600+1.400 \right )\;L}&=&0.19\;M \end{array}


Skriv et svar til: Koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.