Fysik

Epot - Ekin

22. januar 2022 af Adl9 - Niveau: B-niveau

Hvilken formel skal jeg bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2022 af peter lind

E = Epot + Ekin = m*g*h + ½mv2 = konstant


Svar #3
22. januar 2022 af Adl9

#2

E = Epot + Ekin = m*g*h + ½mv2 = konstant

til vilken af opgaverne a eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2022 af peter lind

Det kan bruges i begge


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&&\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} v_x\\ v_y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_{0y}-g\cdot t \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(\alpha)\\ v_0\cdot \sin(\alpha)-g\cdot t \end{pmatrix}\\\\\textbf{a)}\\& \textup{\O verst er }&v_y=0\\&\textup{og farten}&\sqrt{{v_x}^2+{v_y}^2}=9.50\;\frac{m}{s}\\\\&& \sqrt{{v_x}^2+0^2}=9.50\;\frac{m}{s}\\\\&& v_x=v_0\cdot \cos(\alpha)=9.50\;\frac{m}{s}\\\\&& \left ( 15.0\;\frac{m}{s} \right )\cdot \cos(\alpha)=9.50\;\frac{m}{s}\\\\&& \cos(\alpha)=\frac{9.50}{15.0}\\\\\\&& v_{0y}=\left (15.0\;\frac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{1-\cos^2(\alpha)}=\left (15.0\;\frac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{1-\left ( \frac{9.50}{15.0} \right )^2}\\\\&& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a) fortsat}&&\\&& {v_{0y}}^2=\left (\left (15.0\;\frac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{1-\left ( \frac{9.50}{15.0} \right )^2} \right )^2=134.75\;\frac{m^2}{s^2} \\\\& \textup{Lodret} &\textup{oms\ae ttes kinetisk energi til potentiel energi}\\\\&& \frac{1}{2}\cdot m\cdot \left ({v_{0y}} \right )^2=m\cdot g\cdot h_{\o verst}\\\\&& \frac{1}{2}\cdot \left ({v_{0y}} \right )^2= g\cdot h_{\o verst}\\\\&& h_{\o verst}=\frac{{V_{0y}}^2}{2\cdot g}=\frac{134.75\;\frac{m^2}{s^2}}{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )}=6.86\;m \end{array}


Skriv et svar til: Epot - Ekin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.