Fysik

Opretning af skrå kræfter

18. april kl. 08:46 af Zulliz - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en af jer kloge hoveder der kan hjælpe mig med at rette den skrå kraft op ude på det lille 40mm kædehjul på min tegning? Vinklen er måske lidt utydelig, men den er 25grader. Kan simpelthen ikke finde ud af det og føler mig sgu lidt dum må jeg ærligt indrømme :(

Vedhæftet fil: lejeopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april kl. 09:00 af M2023

#0. Jeg indsætter et beskåret billede.

Der ser ud til at mangle et spørgsmål?!

Vedhæftet fil:aksel.png

Svar #2
18. april kl. 09:06 af Zulliz

Hov


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april kl. 09:54 af Eksperimentalfysikeren

Der er fejl i oplysningerne ud over, at der mangler et sprgsmål.

Fk = 50kN giver et moment på 50*0,040 kNm, da radius i kædehjulet er 40mm.

Radius ved wiren er 200mm, så her er kraften Fw = -50*0,040kNm/0,2m=-10kN, hvis tromlen ikke er accelereret. Fw er angivet til at være -10000kN. Jeg vil tro, at det er 10kN=10000N.


Svar #4
18. april kl. 10:04 af Zulliz

#3

Der er fejl i oplysningerne ud over, at der mangler et sprgsmål.

Fk = 50kN giver et moment på 50*0,040 kNm, da radius i kædehjulet er 40mm.

Radius ved wiren er 200mm, så her er kraften Fw = -50*0,040kNm/0,2m=-10kN, hvis tromlen ikke er accelereret. Fw er angivet til at være -10000kN. Jeg vil tro, at det er 10kN=10000N.

Du har ret, tror den er dårligt kopieret ind, K er bare betegnelse for kræften, men det er skrevet rigtig dårligt i denne opgave :)


Svar #5
18. april kl. 10:17 af Zulliz

#3

Der er fejl i oplysningerne ud over, at der mangler et sprgsmål.

Fk = 50kN giver et moment på 50*0,040 kNm, da radius i kædehjulet er 40mm.

Radius ved wiren er 200mm, så her er kraften Fw = -50*0,040kNm/0,2m=-10kN, hvis tromlen ikke er accelereret. Fw er angivet til at være -10000kN. Jeg vil tro, at det er 10kN=10000N.

Selve opgaven lyder som i dette vedhæftede billede, jeg skulle bare bruge de oprettede kræfter i vandret og lodret retning for at kunne lave min beregningsmodel så jeg selv kunne finde lejernes belastning og udregne levetiden.

Vedhæftet fil:leje.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april kl. 20:35 af Eksperimentalfysikeren

Så kan jeg se, hvorfor du er interesseret i at opløse kædekraften Fk.

Den danner en vinkel på 25º med lodret. De to komposanter er så (Fvandret,Flodret) = (Fkcos(25º),Fksin(25º))

Du kan se det hvis du tegner de tre kræfter på et stykke papir og så bruger, at hosliggende katete er hypotenusen gange cosinus til vinklen og modstående katete er hypotenusen gange sinus til vinklen (Trekanten er jo retvinklet.)

Jeg vil gerne se de videre beregninger. Jeg kender ikke noegt til levetidsberegning.


Skriv et svar til: Opretning af skrå kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.