Kemi

Bufferligning

09. februar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Opskriv Bufferligningen, ligningen for pH i en opløsning af en stærk syre, og ligningen for pH i en opløsning af en svag syre

Kan kun finde bufferligningen pH=pks+log([B]/[S]), men er det for en svag eller stærk syre? og hvad er bufferlingen så for den anden syre...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2022 af mathon

En bufferopløsning er en opløsning af en svag syre og dens korresponderende svage base i ligevægt.

             \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

En stærk syre i opløsning er ikke en buffer.

             \small \left [ S \right ]=0, \textup{ da den st\ae rke syre er 100\% deprotoneret.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{bufferligning:}\\&& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )=pH=pK_s+\log\left ( \frac{ n_B }{ n_S } \right )\\\\ \textbf{pH for st\ae rk syre:}\\&& pH=-\log(c_s)\qquad c_s \textup{ er syrens formelle koncentration.}\\\\ \textbf{pH for svag syre:}\\&&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log\left ( c_s \right ) \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Bufferligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.