Kemi

spg til ligevægtopstilling

17. februar 2022 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Ved i hvorfor der i denne reaktion ikek bliver didvideret med standardtryk. Jeg tænker at det vil have en betydning at den ikke bliver inkluderet her, da P_o2 er opløftet i 1/2.

Vedhæftet fil: standardtryk.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2022 af Soeffi

#0. Du har at:... 

\\p_{H_2O}=\frac{1-\alpha}{1+\frac{1}{2}\alpha}\cdot p=2\cdot \frac{1-\alpha}{2+\alpha}\cdot p\\\\p_{H_2}=\frac{\alpha}{1+\frac{1}{2}\alpha}\cdot p=2 \cdot \frac{\alpha}{2+\alpha}\cdot p\\\\p_{O_2}=\frac{\frac{1}{2}\alpha}{1+\frac{1}{2}\alpha}\cdot p=\frac{\alpha}{2+\alpha}\cdot p

hvor p er totaltrykket. Det giver:..

\\K=\frac{p_{H_2}\cdot p_{O_2}^{1/2}}{p_{H_2O}}=\frac{2\cdot\frac{ \alpha}{2+\alpha}\cdot p\cdot \left ( \frac{\alpha}{2+\alpha} \cdot p\right )^{1/2}}{2\cdot \frac{ (1- \alpha)}{2+\alpha}\cdot p}=\frac{\alpha}{1-\alpha} \cdot \frac{\alpha^{1/2}}{(2+\alpha)^{1/2}} \cdot p^{1/2}=

\frac{\alpha^{3/2}}{(1-\alpha)(2+\alpha)^{1/2}} \cdot p^{1/2}\approx \frac{\alpha^{3/2}}{2^{1/2}}\cdot p^{1/2},\;n \overset{ \circ }{a}r\; \alpha << 1.

Hvor er problemet?


Svar #3
17. februar 2022 af Amalie1234324

Så må jeg sige at jeg er ldit forvirret over hvornår der skal divideres med standardtrykket. Altså skal der ikke stå p_h20/standardtryk*p_02/standardtryk.........

Jeg troede stadnardtrykket skulle være med i ligevægtopstilling. Eller er standardtryk ikke inkluderet fordi det giver 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2022 af Soeffi

#3. Jeg er ikke sikker på, hvad du mener, men hvis du dividerer med standardtrykket, p0, så får du vel:.. 

K=\frac{\alpha^{3/2}}{(1-\alpha)(2+\alpha)^{1/2}} \cdot (p/p_0)^{1/2}...?


Svar #5
17. februar 2022 af Amalie1234324

Det er fordi sammenlignet med opgaven som lige er vedhhæftet så dividere de  med standdardtrykket. Men dette gøres ikke i denne opgave. Der er standardtrykket ikke inkluderet i ligevægtkonstantens opstilling.

Vedhæftet fil:opg 9.png

Svar #6
19. februar 2022 af Amalie1234324

?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. februar 2022 af Soeffi

#6 ?

Du må nok spørge din lærer...jeg tror, at det er en smagssag.


Svar #8
20. februar 2022 af Amalie1234324

Men det ville være rigtig nog at dividere med standard tryk?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. februar 2022 af Soeffi

#8. Det er et spørgsmål om enheder. Det kan være en fordel, at K er dimensionsløs, da man skal tage den naturlige logaritme af den. Man kan jo ikke tage logaritmen til en enhed!...men som sagt: jeg tror, at det er en formalitet. 


Skriv et svar til: spg til ligevægtopstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.