Kemi

Diffraktionsvinkel

19. maj 2022 af Sol100 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen som kan hjælpe med denne? Vil være fedt hvis løsningen kan forklares :)

Platin danner krystaller baseret på den fladecentrerede kubiske enhedscelle. Idet krystallen bestråles med lys af bølgelængden 1.54Å, hvad er den mindste diffraktionsvinkel, der definerer kantlængden af enhedscellen?Atomradius for platin er 1.38Å.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2022 af mathon

Der skal minimum to atomer til at danne interferns:

          Diffraktionsvinkel:
                                             \small \begin{array}{lllllll}&& d\cdot \sin\left ( \varphi_1 \right )=\lambda\\&\Updownarrow\\&& \sin\left ( \varphi_1 \right )=\frac{\lambda}{d}\\&\Updownarrow\\&& \sin\left ( \varphi_1 \right )=\frac{1.54\;\mathrm{\AA}}{2\cdot \left ( 1.38\;\mathrm{\AA} \right )}\\&\Updownarrow\\&&\varphi_1=\sin^{-1}\left ( \frac{1.54}{2.76} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2022 af mathon

interferns \small \rightarrow interferens


Skriv et svar til: Diffraktionsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.