Kemi

HASTER!!!!

23. august 2022 af laerke49 - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave, og har virkelig brug for hjælp!!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} && M\left ( FeSO_4*7H_2O \right )=278.02\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\\\ \textbf{a)}\\&\textup{molaritet}&\left [Fe^{2+} \right ]=\frac{\left (0.265\;\mathrm{g} \right )/\left (278.02\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}{0.100\;\mathrm{L}}=0.009532\;\mathrm{M} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)} \end{end}

          \small \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}       
      

   \small \begin{array}{ccccl} \textbf{atom}&\textup{\textbf{op}}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Fe&1&&6\\ Cr&&3&2&\textup{da }Cr\textup{ \o nskes i et lige antal} \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

      \small 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

      \small 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

      \small \begin{array}{llllll} 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;7\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\ &\textup{molforhold:}&Fe^{2+}:Cr_2{O_7}^{2-}=6:1\\\\&\textup{molligning:}&6\cdot V_{K_2Cr_2O_7}\cdot \left ( 0.0130\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}} \right )=\left ( 100\;\mathrm{mL}\right) \cdot \left ( 0.009532\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}} \right )\\\\&& V_{K_2Cr_2O_7}=\frac{1}{6}\cdot \left ( 100\;\mathrm{mL}\right) \cdot\frac{ 0.009532\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}}}{0.0130\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}}}=12.22\;\mathrm{mL} \end{array}


Skriv et svar til: HASTER!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.