Fysik

Lydens hastighed

14. september 2022 af DrDelfin - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl, om jeg skal tage udgangspunkt i, at lydens fart er 340 m/s? 


Svar #1
14. september 2022 af DrDelfin

Jeg er også lidt forvirret, hvordan jeg beregner opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2022 af ringstedLC

a) Regn med at de mørke bånd er fortætninger som opstår i bølgetoppene.

\begin{align*} \lambda &= \frac{s}{\textup{b\o lgetoppe}} \end{align*}

b) Regn med lydens hastighed i luft (343 m/s, 20ºC), når intet andet oplyses.

\begin{align*} v &= \lambda \cdot f\quad\textup{(b\o lgeformlen)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2022 af peter lind

Bølgelængden er a.fstanen mellem toppene.

a) du skal tælle antallet af mellemrum mellem toppene. Bølgelængden l er så længeden af bølgetoget delt med antal af mellemrum.

b) Brug at bølgeløngde gange frekvens er lig med bølgehastigheden


Skriv et svar til: Lydens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.