Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

hjælp

14. september 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

nogen der ved hvordan jeg finder dette: 

Virksomheden ENJOY importerer italienske kaffemaskiner, der videresælges til specialforretninger og stormagasiner. I januar har virksomheden indkøbt et parti på 200 stk. af kaffemaskinen Aroma til en indkøbspris på kr. 1.500 pr. stk. Leverandøren yder 60 dages kredit. Virksomheden sælger kaffemaskinerne til en salgspris på kr. 3.400 pr. stk., og der ydes 30 dages kredit til kunderne. I januar har ENJOY solgt 60 stk. af Aroma, i februar 80 stk. og i marts 40 stk.

Beregn med hvilke beløb købet og salget af Aroma påvirker virksomhedens indtjening i januar, februar og marts.
Beregn med hvilke beløb købet og salget af Aroma påvirker virksomhedens likviditet i januar, februar og marts.
Beregn virksomhedens lager af Aroma pr. 31. marts i stk. og i kroner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Indtj}_\textup{\,jan} &= 0\cdot 3400 \\ \textup{Indtj}_\textup{\,febr} &= \textup{stk}_\textup{\,jan}\cdot 3400 \\ \textup{Indtj}_\textup{\,mar} &= \textup{stk}_\textup{\,febr}\cdot 3400 \\\\ \textup{Likviditet}_\textup{\,jan} &= 0+\textup{Likviditet}_\textup{\,dec} \\ \textup{Likviditet}_\textup{\,febr} &= \textup{Likviditet}_\textup{\,jan}+\textup{Indtj}_\textup{\,febr} \\ \textup{Likviditet}_\textup{\,mar} &= \textup{Likviditet}_\textup{\,febr}+\textup{Indtj}_\textup{\,mar}-\textup{stk}_\textup{ialt}\cdot 1500 \\\\ \textup{Lager}_\textup{ult.,\,mar} &= \left\{\begin{matrix} \textup{stk}&:&\textup{stk}_\textup{ialt}-\bigl(\textup{stk}_\textup{\,jan}+\textup{stk}_\textup{\,febr}+\textup{stk}_\textup{\,mar}\bigr) \\ \textup{kroner}&:&\textup{stk}\cdot 3400\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\quad \end{matrix}\right.\end{align*}

skulle jeg mene...

NB. Opdatér din profil.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.