Fysik

bobslæde

16. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)} \end{array}
         Den tabte mekaniske energi er lig med det arbejde, som modstandskræfterne udfører
         dvs summen af gnidningskraftens arbejde og luftmodstandens arbejde.

          \small \begin{array}{lllllll} \textup{Gnidningskraftens arbejde:}&&A_{\textup{gnid}}=\mu\cdot m\cdot g\cdot s\\\\ \textup{Luftmodstandens arbejde:}&&A_{\textup{luft}}=\left ( 48\;\mathrm{N } \right )\cdot s \end{array}
         


Svar #3
16. september 2022 af sabrina132

Har jeg forstået det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2022 af ringstedLC

#3: Ja. Det kan anbefales kun at regne i symboler indtil værdier må indsættes:

\begin{align*} \Delta E_{mek} &= A_{gnid}+A_{luft} \\ &= \bigl(F_{gnid}+F_{luft}\bigr)\cdot s \\ &= \bigl(\mu \cdot m\cdot g+48\,\textup{N}\bigr)\cdot s \\ \Delta E_{mek} &= \bigl(0.0095 \cdot 630\,\textup{kg}\cdot 9.82\,\tfrac{\textup{N}}{\textup{kg}}+48\,\textup{N}\bigr)\cdot 50\,\textup{m}=5338.64\,\textup{J} \end{align*}


Skriv et svar til: bobslæde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.