Fysik

lysets brydning

02. oktober 2022 af DrDelfin - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har fået opgaven - hvor det er b) jeg har brug for hjælp til.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af mathon

Du har vist forudgående oplysninger i opgaven, som ikke er medsendt, hvorfor dit spørgsmål om
rigtigheden ikke med rimelighed kan besvares.


Svar #2
02. oktober 2022 af DrDelfin

#1

Du har vist forudgående oplysninger i opgaven, som ikke er medsendt, hvorfor dit spørgsmål om rigtigheden
ikke med rimelighed kan besvares.

ups, yes - der står brydningsvinklen er 21 grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2022 af mathon

Du beregner i til 28.41\degree, men opgaveteksten siger i =30\degree.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}& \frac{\sin(30\degree)}{\sin(21\degree)}=\frac{n_{\textup{sukker}}}{1.00}\\\\& n_{\textup{sukker}}=1.40\\\\ \textup{sukkerprocent:}&40\textup{ afl\ae st p\aa \ figurgrafen.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skriver sin(28,41) for sin(i), men i = 30 grader, så her er i hvert fald en fejl.

Du bør benytte Snells lov, der siger nb sin(b) = ni sin(i). Der er ingen grund til at blande lysets hastighed ind i det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der sker underlige ting her. Da jeg skrev indlægget #5, kunne jeg ikke se indlæg #4.


Skriv et svar til: lysets brydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.