Fysik

Kinematik

09. november 2022 af AmandaST - Niveau: B-niveau
Hej. Jeg håber, at der er en som kan hjælpe. Jeg har fået en opgave, der lyder:Beregn den tid, der går, indtil de to biler passerer hinanden. Her er de oplysninger, som jeg har: Bil 1 kører med farten 70 km/h og bil 2 kører med farten 60 km/h. Afstanden er 400 m til tiden 0. Hvilken formel skal jeg bruge? Det skal lige siges, at jeg skulle udregne bilernes kinetiske energi i opgaven før. Skal jeg evt. bruge det i en formel?
På forhånd tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af jl9

strækning1(t) = 400 - strækning2(t) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{N\ae rmelsesfart}:v=\frac{s}{t}\Rightarrow t &= \frac{s}{v} \\t &=\frac{s}{v_1+v_2} \end{align*}

Situationen svarer til at bil 1 kører med summen af de to farter og bil 2 holder stille.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2022 af Eksperimentalfysikeren

Kører de mod hinanden eller samme vej? I sidste tilfælde skal der et minus i nævneren i formlen i #2.


Svar #4
09. november 2022 af AmandaST

De kører mod hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2022 af ringstedLC

#0 Det skal lige siges, at jeg skulle udregne bilernes kinetiske energi i opgaven før. Skal jeg evt. bruge det i en formel?

Nej, Den kinetiske energi afhænger både af masse og fart.

Tiden, derimod, afhænger af afstand og fart.


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.