Fysik

Vindfane og vindfart

13. november 2022 af AmandaST - Niveau: B-niveau
Hej. Jeg er gået i stå i opg. B i denne opgave: jeg skal benytte modellen, som jeg har vedhæftet som billede, til at bestemme vindens fart, når vindfanen danner en vinkel på 35 grader med lodret. Massen er 5,0 g og tyngdekraften er 0,05 N. Luftmodstanden for vindfanen er givet ved formlen Fluft = 0,0021 kg/m * v i anden.
Vedhæftet fil: IMG_20221113_150139867.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2022 af ringstedLC

-


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2022 af ringstedLC

Der var altså kun plads til dit billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \tan(35^{\circ})=\frac{\left | \overrightarrow{F_{luft}} \right |}{\left | \overrightarrow{F_{n}} \right |} &= \frac{\left | \overrightarrow{F_{luft}} \right |}{\left | \overrightarrow{F_{t}} \right |} \Rightarrow \left | \overrightarrow{F_{luft}} \right |=F_{luft}= (...) \\ F_{luft} &= 0.0021 \tfrac{\textup{kg}}{\textup{m}}\cdot v^2 \\ v &= ...\end{align*}

Husk at få de rigtige enheder i mellemregningerne.


Svar #5
13. november 2022 af AmandaST

Mange tak

Skriv et svar til: Vindfane og vindfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.