Kemi

pH og pOH

15. november 2022 af Hjælpmigx

Hej, jeg har fået denne opgave:

I en 0,0257 M HCl-opløsning er [H3O+]=0,0257 M, da HCl reagerer så godt som fuldstændigt med vand.

a) Beregn Opløsningens pH

denne har jeg fået til 1,59

b) Beregn [OH-]

Men her er jeg i tvivl om, hvad jeg skal gør.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2022 af mathon

Ved 25°C har du både

                                      \small pH+pOH=14\qquad \textup{og}\qquad \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=10^{-14}\;\mathrm{M^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{lllllllll}&& pH+pOH=14\\\\&& pOH=14-1.59=12.41\\\\&& \left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}\;\mathrm{M}=10^{-12.41}\;\mathrm{M}=3.89\cdot 10^{-13}\;\mathrm{M} \\\\\\ \textbf{eller}\\\\&& \left [H_3O^+ \right ]\cdot \left [OH^- \right ]=10^{-14}\;\mathrm{M^2}\\\\&& \left [OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{0.0257\;\mathrm{M}}=3.89\cdot 10^{-13}\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #3
16. november 2022 af Hjælpmigx

Tusinde tak for hjælpe, det gav mening


Skriv et svar til: pH og pOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.