Kemi

Mængdeberegninger

08. februar kl. 20:03 af rycdi - Niveau: A-niveau

Molarmassen af urinsyre er 168,11 g/mol.

Indhold af urinsyre i blodet hos en person 0,50 mM.

Der anbefales behandling for urinsyregigt ved en koncentration på 6,8 mg/100mL.

Bør personen behandles?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar kl. 21:03 af AngelOneOne

Hej,

0,5 mM = 0,0005 M så,

0,0005 \, mol/L\cdot 168,11 \, g/mol=0,0841 \, g/L derfor:

\frac{0,0841 \, g/L}{10}=0,00841 \, g/100 mL = 8,4 \, mg/100 mL

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
09. februar kl. 07:21 af rycdi

Tusind tak for din hjælp

Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.