Kemi

Hjælp til bindingsenthalpi

22. februar kl. 22:55 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er helt lost her.. hvordan regner man disse? 

Når 50 g N2 reagere i den viste reaktion vil der... 

N2 + O2 -> 2NO

1. forbruges 222 KJ

2. forbruges 396 KJ

3. forbruges 444 KJ

4. produceres 396 KJ

5. produceres 444 KJ


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar kl. 05:39 af Heptan

ΔHº = ∑ ΔHº ( produkter ) - ∑ ΔHº ( reaktanter )

Du skal slå ΔHº op i en datatabel.


Svar #2
23. februar kl. 09:53 af Sommerogvinter

Jeg forstår bare ikke hvordan den løses, fordi man siger produkter minus reaktanter: 

Produkterne må være 2 x NO, som vel sidder i dobbelt bining altså N=O, og dermed 607 KJ / mol. 

Reaktanterne er O2, som vel sidder O=O, og er 495 KJ / mol, og N2 som må være en tripel binding og dermed 941 KJ / mol. 

Altså: (607 x 2) - (495+941) = -222 KJ

Men det rigtige svar er at der produceres 396, og dermed svar no. 4 - dette forstår jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar kl. 18:12 af Heptan

Husk dine enheder - du får -222 kJ/mol, ikke -222 kJ. Du skal så beregne stofmængden af 50 g N2 og multiplicere.

Desuden skal du have negativt fortegn på alle dine produkter/reaktanter, dvs. -607, -495, -941 kJ/mol.

Således vil jeg altså mene at der forbruges 396 kJ, altså svarmulighed (2).


Skriv et svar til: Hjælp til bindingsenthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.