Kemi

pH

21. marts kl. 11:18 af nano2004 - Niveau: B-niveau

Hej Jeg kan ikke finde ud af det her spørgsmål og jeg forstår den ikke 

I en 0.0500M opløsning af en monohydron syre måles pH=3.02 Bestem syrens styrkekonstant. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts kl. 18:44 af Heptan

Man kan fx prøve sig frem.

Prøv formlen for ikke-stærke syrer, som kun gælder for svage syrer og ikke-stærke syrer:

K_s=\frac{[H_3O^+]^2}{c_s-[H_3O^+]}

hvor

[H_3O^+]=10^{-pH}=10^{-3,02}

Beregn derefter pKs=-log(Ks). Passer det at det er en svag syre/ikke-stærk syre?


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.