Kemi

Termodynamik

27. april 2023 af Mikkeline123 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave c og d?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2023 af Heptan

c)

i)

Bladr formelsamlingen igennem for formler af ΔGº som funktion af T. Så finder man formlen:

ΔGº = ΔHº - TΔSº

Heraf kan man aflæse  ΔHº og ΔSº af forskriften.

ii)

Reaktionen er spontan hvis ΔGº < 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2023 af Heptan

d)

Vi har ikke længere standardbetingelser for dihydrogen, så vi skal bruge ΔG i stedet for ΔGº.

ΔG = ΔGº + R*T*ln(Y)

hvor

Y=\frac{1}{p(H_2)^3}

Sæt ΔG = 0 og løs for p(H2).


Svar #3
27. april 2023 af Mikkeline123

I d), hvorfor skal vi sætte deltaG til 0 og skal jeg først finde partialtrykket af dihydrogen eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2023 af Heptan

0 er grænsen mellem spontan og ikke-spontan reaktion. Så opgaven spørger i princippet til hvad p(H2) er, når ΔG = -0,000 ... 1.

Nej, start med at finde ΔGº, R og T. Så har du 1 ligning med 1 ubekendt som kan løses.


Svar #5
27. april 2023 af Mikkeline123

Kan det så passe at partialtrykket bliver 1,32 og hvad er enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2023 af Heptan

Korrekt og enheden er bar.


Svar #7
27. april 2023 af Mikkeline123

Kan det passe at Y er enhedsløs?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2023 af Heptan

Nej man plejer at skrive enhed på, dvs. bar-3 i dette tilfælde. Men man kan ikke tage logaritmen til en enhed, så man skal fjerne enheden inden da:

ΔG = ΔGº + R*T*ln(Y/bar-3)


Svar #9
27. april 2023 af Mikkeline123

Så enheden er bar^-3 på Y

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2023 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.