Bioteknologi
Beregning af massen
07. maj kl. 00:08 af
Adl9
-
Niveau: A-niveau
Jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave :)
"Stofmængdekoncentrationen af asparagusinsyre i saft fra friske asparges ligger omkring 0,080 mM. Beregn massen af asparagusinsyre i en portion på 1 L aspargessaft."
Svar #1
07. maj kl. 00:36 af mlbhdk
Find først stofmængden af asparaginsyre i 1 L aspargessaft:
0,080 mM • 1 L = 0,00008 mol
Find derefter molarmassen af asparaginsyre (C4H7NO4):
4 • 12 + 7 • 1 + 1 • 14 + 4 • 16 = 133 g/mol
Find til sidst massen af asparaginsyren:
0,00008 mol • 133 g/mol = 0,01064 g
0,080 mM • 1 L = 0,00008 mol
Find derefter molarmassen af asparaginsyre (C4H7NO4):
4 • 12 + 7 • 1 + 1 • 14 + 4 • 16 = 133 g/mol
Find til sidst massen af asparaginsyren:
0,00008 mol • 133 g/mol = 0,01064 g
Skriv et svar til: Beregning af massen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.