Kemi

ligevægt

09. maj 2023 af em99 - Niveau: B-niveau

Hejsa :) 

Jeg er lidt tvivl omkring hvordan jeg kommer videre? Hvordan er det nu, at man kan se hvilken retning reaktion går mod? er det koefficenterne eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll}& \textup{I ligev\ae gt:}\\&&\frac{x^2}{\left ((0.40-x) \;\mathrm{M} \right )\cdot \left ( (0.30-x) \;\mathrm{M}\right )}=0.29\\\\&& \textup{solve}\left (\frac{x^2}{\left ((0.40-x) \;\mathrm{M} \right )\cdot \left ( (0.30-x) \;\mathrm{M}\right )}=0.29,x \right )\mid x>0\\\\&& x=0.120578\;\mathrm{M}\\\\&&n(CO_2)=\left ((0.30-x)\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left ( 2\;\mathrm{L} \right )=0.36\;\mathrm{mol} \end{array}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.