Kemi

Ligevægte

11. maj 2023 af em99 - Niveau: B-niveau

Hejsa, er lidt tvivl omkring om hvordan den skal beregnes.

skal den beregnes sådan?
[Ca^(2+)]*[OH^(-)] = K[c];


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}&& Ca(OH)_2\;_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;Ca^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\;_{\textit{(aq)}}\\\\&\textup{ligev\ae gts-}\\& \textup{br\o k ved 25}\degree\textup{C}\textup{:}\\&& \frac{s\cdot s^2}{s}=0.159\;\mathrm{M^2}\\\\&& s=\left (0.159\;\mathrm{M^2} \right )^{\frac{1}{2}}=0.40\;\mathrm{\frac{mol}{L}}=0.040\;\mathrm{\frac{mol}{100 mL}}\\\\&\textup{opl\o selighed:}&\\&& 0.040\;\mathrm{\frac{mol}{100 mL}}\cdot \left ( 74.093\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=2.964\;\mathrm{\frac{g}{100\;\mathrm{mL}}} \end{array}


Svar #3
12. maj 2023 af em99

Tusind tak! Hvor får du de 0.40 mol/ L fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2023 af mathon

\small \left ( 0.159\;\mathrm{M^2} \right )^{\frac{1}{2}}=0.159^{\frac{1}{2}}\cdot \left (\mathrm{M^2} \right )^{\frac{1}{2}}=0.398748\;\mathrm{M}\approx 0.40\;\mathrm{\tfrac{mol}{L}}


Skriv et svar til: Ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.