Matematik

Sovepladser

12. maj 2023 af KonradN - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp med 3.1 3.2 3.3 og 3.4. Det vile være fedt hvis nogen kunne give et svar til hvert spørgsmål :)

Vedhæftet fil: Sovepladser.PNG

Svar #1
12. maj 2023 af KonradN

Jeg har lavet 3.1 den skal i ikke lave/hjælpe med :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2023 af Moderatoren

Ingen vil lave det for dig. Hvis du beskriver dine problemer, så kan du få hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2023 af M2023

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2023 af M2023

#0.

Løsning ved hjælp af skema

3.1. Der er 24 muligheder.

Seng A     Seng B     Seng C     Seng D
Anna         Bo             Carsten     Dicte
Anna         Bo             Dicte         Carsten
Anna         Carsten     Bo             Dicte        
Anna         Carsten     Dicte         Bo            
Anna         Dicte          Bo            Carsten          
Anna         Dicte          Carsten    Bo 
Bo             Anna         Carsten     Dicte
Bo             Anna         Dicte         Carsten  
Bo             Carsten     Anna         Dicte 
Bo             Carsten     Dicte         Anna     
Bo             Dicte         Anna         Carsten               
Bo             Dicte         Carsten     Anna 
Carsten     Anna         Bo             Dicte
Carsten     Anna         Dicte         Bo 
Carsten     Bo             Anna         Dicte
Carsten     Bo             Dicte         Anna
Carsten     Dicte         Anna          Bo
Carsten     Dicte         Bo             Anna
Dicte          Anna        Bo             Carsten
Dicte          Anna        Carsten     Bo
Dicte          Bo            Anna        Carsten
Dicte          Bo            Carsten    Anna
Dicte          Carsten    Anna        Bo
Dicte          Carsten    Bo            Anna

3.2. Af skemaet ses at der er følgende 8 muligheder.

Seng A     Seng B     Seng C     Seng D
Bo             Carsten     Anna         Dicte 
Bo             Carsten     Dicte         Anna     
Carsten     Bo             Anna         Dicte
Carsten     Bo             Dicte         Anna
Anna         Dicte         Bo             Carsten          
Anna         Dicte         Carsten     Bo 
Dicte          Anna        Bo             Carsten
Dicte          Anna        Carsten     Bo

Sandsynligheden er derfor 8/24 = 1/3

3.3. Der er 12 muligheder:

Seng A     Seng B     Seng C     Seng D
Anna         Bo             Carsten     Dicte
Anna         Bo             Dicte         Carsten
Anna         Carsten     Bo             Dicte        
Anna         Carsten     Dicte         Bo            
Anna         Dicte          Bo            Carsten          
Anna         Dicte          Carsten    Bo 
Bo             Carsten     Anna         Dicte 
Bo             Dicte         Anna         Carsten               
Carsten     Bo             Anna         Dicte
Carsten     Dicte         Anna          Bo
Dicte          Bo            Anna        Carsten
Dicte          Carsten    Anna        Bo

Sandsynligheden er derfor: 12/24 = 1/2

3.4. Der er 16 muligheder:

Seng A     Seng B     Seng C     Seng D
Anna         Bo             Carsten     Dicte
Anna         Bo             Dicte         Carsten
Anna         Carsten     Bo             Dicte        
Anna         Carsten     Dicte         Bo            
Bo             Anna         Carsten     Dicte
Bo             Anna         Dicte         Carsten  
Bo             Dicte         Anna         Carsten               
Bo             Dicte         Carsten     Anna 
Carsten     Anna         Bo             Dicte
Carsten     Anna         Dicte         Bo 
Carsten     Dicte         Anna          Bo
Carsten     Dicte         Bo             Anna
Dicte          Bo            Anna        Carsten
Dicte          Bo            Carsten    Anna
Dicte          Carsten    Anna        Bo
Dicte          Carsten    Bo            Anna

Derfor er sandsynligheden 16/24 = 2/3

Løsning ved at se på valgmuligheder

3.2.
Man lader Bo vælge først og ser på sandsynligheden for, at Carsten vælger en seng i samme køje. Der er 3 senge at vælge mellem og kun een er den rigtige (den der er i samme køje, som den seng, Bo har valgt). Derfor er sandsynligheden 1/3 eller 33%.

3.3. 
Man lader Anne vælge en seng som den første. Der er 4 senge (mulige valg) og 2 af dem er øverst i en køje (gunstige valg). Dermed er sandsynligheden 2/4 = 1/2 eller 50%.

3.4.
Dette er den modsatte opgave af 3.2 og sandsynligheden er derfor 1 - 1/3 = 2/3 eller 67%. 


Skriv et svar til: Sovepladser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.