Kemi

Hjælp med en redoxreaktion

15. maj 2023 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau
Hej
Nogle der kan hjælpe med den vedhæftede opgave?
Forstår ikke hvordan det gøres.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{oxidation:}&2\,Na\;\longrightarrow \;2\,Na^+\;+\;2\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&Cl_2\;+\;2\;e^-\;\longrightarrow \;2\,Cl^-\\&&\underline{ \qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\quad\quad}\\&\textup{redox:}&2\,Na\;+\;Cl_2\;\longrightarrow \;2\,NaCl \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{oxidation:}&Ca\;\longrightarrow \;Ca^{2+}\;+\;2\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&Br_2\;+\;2\;e^-\;\longrightarrow \;2\,Br^-\\&&\underline{ \qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\quad\quad}\\&\textup{redox:}&Ca\;+\;B r_2\;\longrightarrow \;CaBr_2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2023 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textup{oxidation:}&2\,Al\;\longrightarrow \;2\,Al^{3+}\;+\;6\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&3\,S\;+\;6\;e^-\;\longrightarrow \;3\,S^{2-}\\&&\underline{ \qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\quad\quad}\\&\textup{redox:}&2\,Al\,+\;3S\;\longrightarrow \;Al_2S_3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2023 af mathon

\small \small \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\& \textup{oxidation:}&4\,Al\;\longrightarrow \;4\,Al^{3+}\;+\;12\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&3\,O_2\;+\;12\;e^-\;\longrightarrow \;6\,O^{2-}\\&&\underline{ \qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\quad\quad}\\&\textup{redox:}&4\,Al\,+\;3\,O_2\;\longrightarrow \;2\,Al_2O_3 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp med en redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.