Kemi

pH

04. juni 2023 af em99 - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er lidt i tvivl omkring spørgsmål a. Jeg har prøvet -log(9.31), men det giver ikke det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2023 af Sveppalyf (Slettet)

e) Brug formlen for svag syre.

f) Benyt at for korresponderende syre-/basepar gælder:

pKs + pKb = 14

samt at 

pKb = -log(Kb)  <=>

Kb = 10-pKb


Svar #2
04. juni 2023 af em99

nårrhh tusind tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg får:

e) pH = ½ ( 9,31 - log(0,100) ) = 5,2

f) pKb = 14 - 9,31 = 4,69

Kb = 10-4,69 = 2,0*10-5


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. juni 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Den korresponderende base er CN- som hedder cyanid.


Svar #5
04. juni 2023 af em99

Det er korrekt, det siger facit også! mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.