Matematik

En der vil hjælpppp

14. juni 2023 af mettemill - Niveau: Universitet/Videregående

Ifølge “Stressforeningen i Danmark” giver stress anledning til 1 million fraværsdage a°rligt, og 500.000 konsultationer hos lægen. Endelig forlader 3.000 personer arbejdsmarkedet, og ga°r pa° tidlig pension som følge af stress.

Omkring 15 procent af danskerne oplever dagligt symptomer pa° stress.

Du skal udarbejde en undersøgelse om de økonomiske konsekvenser af stress. Som en del af din undersøgelse skal du foretage 10 interviews, men den repræsentative totalpopulation indeholder ogsa° personer, der ikke har oplevet stress.

Opstil en sandsynlighedsfunktion for udvælgelsen. Hvad er middelværdien og standardafvigelsen for udvælgelsen af personer, der har oplevet stress. Opstil et histogram for den teoretiske fordeling.

Hvad er sandsynligheden for at præcis 1 person har oplevet stress?

Hvad er sandsynligheden for at mellem 2 og 4 personer har oplevet stress?

Hvad er sandsynligheden for at 5 eller flere personer har oplevet stress?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2023 af apricotx

Du kan opstille to udfald: Har oplevet stress (succes?) og ikke-stress (fiasko?) og bruge en binomialfordeling.

Sandsynlighedsparameteren står nogenlunde oplyst med de 15%, men der er nok brug for en diskussion af, om man bare kan overføre 15% af danskere oplever dagligt symptomer på stress til, at 15% af danskere har oplevet stress. Det vil jeg ikke mene, for der kan jo sagtens være nogen, som ikke længere oplever stress, og så er sandsynlighedsparameteren for lavt sat. Så du skal nok inddrage, at ...stress anledning til 1 million fraværsdage årligt, og 500.000 konsultationer hos lægen. Endelig forlader 3.000 personer arbejdsmarkedet... (om året? i alt?).


Skriv et svar til: En der vil hjælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.