Kemi

Ligevægtskoncentration

25. september kl. 20:01 af sabrina132 - Niveau: Universitet/Videregående

hej sp

jeg har brug for hjælp til følgende opgave. Opgaevn handler om ligevægtskoncentrationen. Jeg har brugt diverse formler, men har ikke kunne finde den rigtige formel til min besvarelse. Det vil være en stor hjælp, hvis nogle gad at hjælpe med denne opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september kl. 09:02 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september kl. 09:22 af mathon

Beregning med initielle koncentrationer:

                  \small \frac{\left [ BrCl \right ]^2}{\left [ Br_2 \right ]\cdot \left [ Cl_2 \right ]}=\frac{0.0425^2}{0.0305\cdot 0.0243}=2.44

som er mindre end ligevægtskonstanten \small K_c=6.90

hvoraf ses, at reaktionen forskydes mod højre.

Øges koncentrationen af  \small BrCl \textup{ med } 2x mindskes koncentrationerne af \small Br_2 og \small Cl_2 med \small x

hvoraf i ligevægt:
                                 \small \frac{0.0425+2x}{\left (0.0305-x \right )\cdot \left ( 0.0243-x \right )}=6.90

.

                                \small \textup{solve}\left (\frac{0.0425+2x}{\left (0.0305-x \right )\cdot \left ( 0.0243-x \right )}=6.90,x \right )\mid 0<x<0.0243

                                \small x=0.006241

.

Ligevægtskoncentrationer:
                                                \small \left [ Br_2 \right ]=\left ( 0.0305-0.006241 \right )\;\mathrm{M}

                                                \small \left [ Cl_2 \right ]=\left ( 0.0243-0.006241 \right )\;\mathrm{M}

                                                \small \left [ BrCl \right ]=\left ( 0.0425+2\cdot 0.006241 \right )\;\mathrm{M}

                         

                          


Skriv et svar til: Ligevægtskoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.