Fysik

Udregn kWh

25. september kl. 22:08 af staabi - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med et hurtigt spørgsmål. Jeg gad godt lige at se om min metode er korrekt. Der er givet følgende oplysninger: Strømmen er 2 A, spændingen er 5 V og tidsperioden er 2 timer. Man bliver så bedt om at finde effekten i W og energien i kWh. Jeg har startet med at finde effekten vha. formlen: P= U*I og får:

P= 5 V * 2 A= 10 W. Herefter omregner jeg W til kW ved at dividere med 1000 og får: 10 W/1000= 0,01 kW. Til sidst ganger jeg med 2 timer og får: 0,020 kWh. Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september kl. 22:35 af ringstedLC

Nej, SI-enheden for tid er sekunder.

\begin{align*} E &= P\cdot t \\ &= 5\,\textup{V}\cdot 2\,\textup{A}\cdot 2\,\textup{h(our)} \\ &= 10\cdot 10^{-3}\,\textup{kW}\cdot 2\cdot 60^2\,\textup{s} \\ E &= 0.01\,\textup{kW}\cdot ...=...\,\textup{kWh} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september kl. 08:59 af mathon

#0
         
Ja det er korrekt.


Skriv et svar til: Udregn kWh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.