Matematik

bestem a

20. oktober 2023 af Hanna98475 - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg kan simphelten ikke få a til -4 som den skal være.

desuden ved jeg ikke hvordan man løser opg b


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&2^2+6^2+a\cdot 2-6\cdot 6=0\\\\&& 4+2a=0\\\\&& 2a=-4\\\\&& a=\frac{-4}{2}=-2 \\\\&\textup{Det er jo \textbf{godt}}&\textup{at du \textbf{ikke} kan f\aa\ }a=-4\end{array}


Svar #3
20. oktober 2023 af Hanna98475

Jeg fik den også til -2, men da jeg prøvede at lave en cirkel med -2 gik den ikke igennem det givne punkt den sku gå igennem

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Omskriv cirkelligningen}\\& \textup{til formen:}\\&&\left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2\\\\& a\textup{ ikke at forveksle med}&\textup{v\ae rdien beregnet i \textbf{a).}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2023 af mathon

#3
   Det kunne være, fordi du ikke fik radius til \small \sqrt{10}.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2023 af NightHelper

Svaret på opgave a:


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2023 af NightHelper

Svaret på opgave b: 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2023 af M2023

#0.

a) Man indsætter (x,y) = (2,6) for at finde de a, der opfylder ligningen:
    22 + 62 + a·2 - 6·6 = 0 ⇔
    4 + 36 + 2a - 36 = 0 ⇔
    a = -2

b) Man omskriver cirklens ligning til normalform ved hjælp af kvadrat-komplettering:
    x2 + y2 + a·x - 6·y = 0 ⇔
    (x + a/2)2 - a2/4 + (y - 3)2 - 9 = 0 ⇔
    (x + a/2)2 + (y - 3)2 = a2/4 + 9 

    Høre side skal være lig med radius i anden, det vil sige: 
    a2/4 + 9 = 52 ⇔
    a2 = 64 ⇔
    a = ± 8


Skriv et svar til: bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.