Fysik

Kernefysik PET-scanning

11. februar kl. 14:59 af laurahansen4343 - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe med spørgsmål b) og c). Jeg forstår virkelig ikke hvad jeg skal gøre step for step, da jeg synes opgaverne er enormt svære. Håber nogen kan hjælpe med formler/dybdegående forklaringer. 

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar kl. 17:09 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar kl. 17:34 af mathon

Strålingsintensiteten som en funktion
af glastykkelsen:

                              \small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\&& I(x)=I_0\cdot e^{\left (-63.0\;\mathrm{m^{-1}} \right )\cdot x}\\\\&\textup{Halveringstykkelsen:}\\&& \frac{1}{2}\cdot I_0= I_0\cdot e^{\left (-63.0\;\mathrm{m^{-1}} \right )\cdot X_{\frac{1}{2}}}\\\\&& \frac{1}{2}= e^{\left (-63.0\;\mathrm{m^{-1}} \right )\cdot X_{\frac{1}{2}}}\\\\&& \ln\left ( \frac{1}{2} \right )=\left (-63.0\;\mathrm{m^{-1}} \right )\cdot X_{\frac{1}{2}}\\\\&& X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{-63.0\;\mathrm{m^{-1}}}=0.011002\;\mathrm{m}\approx 11\;\mathrm{mm}\\\\\\& \textup{Intensitetspassage}\\& \textup{gennem Pb-glasset:}\\\\&& \frac{I(0.0218\;\mathrm{m})}{I_0}=e^{-\left ( 63.0\;\mathrm{m^{-1}} \right )\cdot \left ( 0.0218\;\mathrm{m} \right )}=0.253244\approx 25\% \end{}
                                            


Svar #3
11. februar kl. 18:53 af laurahansen4343

Mange tak for hjælpen!! kan du hjælpe med spg b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar kl. 22:27 af peter lind

Når en positron og en elektron anhilerer forvandles al massen af elektronen og positraonen til energi. Massen af en elektron = massen af en proton = 0,511 Mev


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar kl. 07:03 af mathon

Når en positron og en elektron annihilerer forvandles al massen af elektronen og positronen til energi. Massen af en elektron = massen af en positron \small \equiv 0,511 Mev


Svar #6
14. februar kl. 16:34 af laurahansen4343

kan du give en mellemregning


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar kl. 18:57 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \Delta m_e=\Delta m_p=9.10938\cdot 10^{-31}\;\mathrm{kg}\\\\ \Delta E=\left (9.10938\cdot 10^{-31}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=8.18711\cdot 10^{-14}\;\mathrm{J}\rightarrow 0.511\;\mathrm{MeV}\\\\\\ \Delta E_{\textup{annihilering}}=2\cdot \left ( 0.511\;\mathrm{MeV} \right )=1.022\;\mathrm{MeV} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar kl. 10:27 af mathon

\small \Delta m_p\textup{ her }=\Delta m_{\textup{p(ositron)}}


Skriv et svar til: Kernefysik PET-scanning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.